Nederlandsche staatscourant 1868

新聞記事
1868-01-14 Abdication Shogun

|

France and the United Kingdom to support the shogun by force of arms as rumors fly that he has been forced to abdicate.

JAPAN

Bij den eergisteren afgekondigd besluit van Koningin Victoria zijn Britsche consuls voor Hiogo en Osaka, gelijk voor Jeddo en Kanagawa benoemd.

Terwijl de telegraaph Europa bekend maakte met een te Shanghaï omloopend gerucht, volgens hetwelk de Taïkoen van Japan door de misnoegdheid van zekere leenvorsten wegens de openstelling van havens tot abdicatie gedrongen was, werd te Parys verzekerd dat Frankrijk met Engeland de regering van dien vorst gewapenderhand wilde ondersteunen.

De ministeriele dagbladen van Parys hebben, tot geruststelling van hun publiek, hetwelk geene nieuwe expeditien naar afgelegen landen begeert, zich gehaast mede te deelen wat er van de zaak is. “Eenige dagbladen — zegt de Constitutionnel — hebben gemeld dat er Fransche mariniers aan boord van de Guerriere naar Japan waren ingescheept. Werkelijk is te Saigon, in Cochinchina, eene compagnie mariniers aan boord van dat fregat ingescheept; zij moet te Jokohama de coinpagnien mariniers aflossen, die er sedert verscheiden jaren worden gebezigd om wacht te houden bij het hospitaal voor de Fransche scheepsmagt en bij het verblijf van het Fransche gezantschap.

“Gelijke dienst wordt te Jokohama sedert verscheiden jaren verrigt door een regement Engelsche troepen ter sterkte van omstreeks 800 man.”

Source: Nederlandsche staatscourant. ‘s-Gravenhage, January 14, 1868, pp. 2.

公開:
編集:

引用文献

ドゥイツ・キエルト()・1868-01-14 Abdication Shogun、出島から東京へ。2024年05月17日参照。(https://www.dejimatokyo.com/archives/69/1868-01-14-abdication-shogun)

深く知る

Java-Bode 1860

新聞記事
1859-07-04 De Graeff's Arrival in Yokohama

De Graeff’s arrival in Yokohama reported by the captain of his ship.

Algemeen Handelsblad 1868

新聞記事
1867-12-14 Hiogo (Kobe), Osaka: Preparations

Information about the preparations for opening Osaka and Kobe ports. Japan is at a turning point in history.

Opregte Haarlemsche Courant 1867

新聞記事
1866-11-30 Great Fire of Yokohama

Dutch trading company Carst, Lels & Co. reports the damage to their holdings as a result of the Great Fire of Yokohama of November 26, 1866.

コメント

この記事のコメントはまだありません。